Llocs d'interès

 • L'església parroquial de Sant Bartomeu

 • És l'edifici principal de la població, dedicat al seu patró, Sant Bartomeu. Crida l'atenció per les seves grans dimensions. La construcció d'aquesta església data del segle passat, quan el poble experimentà un fort creixement i es necessitava una església més gran que l'antiga romànica, situada a la Plaça de la Vila. La inauguració del nou temple tingué lloc l'any 1883. En la construcció hi participà tot el poble. L'edifici és d'estil neoclàssic i conserva un paviment de toves de fang molt interessant.

 • Els rentadors o safarejos municipals 

  Van ser construïts l'any 1912 amb la portada de les aigües a la població pel contractista d'obres Josep Llop. Compta amb dues basses de grans dimensions i terra de lloses de pedra. S'hi poden contemplar també fotografies antigues del dia de la seva inauguració.

 • L'ermita de les Pinyeres

 • Es troba en una talaia sobre el riu Siurana des d'on es pot contemplar un paisatge impressionant, amb la Serra de Montsant com a rerafons i els pobles de La Morera, Gratallops i la seva ermita de la Consolació, el Lloar i el Molar. L'ermita va ser originalment l'església del desapargut poble de les Pinyeres, de la qual es conserva només la façana i les parets. Fou reconstruïda al segle XVIII, amb estil neoclàssic. El dissabte després de Pasqua s'hi celebra la festa de la Mare de Déu de les Pinyeres.

El jaciment protohistòric del Puig Roig del Roget 

Es troba situat dalt d’un turó de 200 m sobre el nivell del mar, al marge dret del riu Siurana, en una cruïlla de camins que comuniquen el Priorat amb la franja riberenca de l’Ebre i amb les terres de ponent. Aquest jaciment de 1.200 m2 fou ocupat durant el final de l’edat de bronze i començaments de l’edat de ferro (s.IX-VII a.C). Avui el Puig Roig és un dels poblats més antics que hi ha a Catalunya del qual podem veure la planta gairebé completa, gràcies als treballs d’excavació iniciats el 1977 per un equip d’arqueòlegs dirigit per la Dra. Margarida Genera, els quals han permès l’estudi de diferents construccions i de nombrosos objectes deixats pels seus habitants, avui dipositats en diversos museus. El puig està format per materials roigs del buntsandstein, gresos i conglomerats quarsífers que li han donat el nom.

Al jaciment hi trobareu plafons explicatius de l'hàbitat, els habitants i les constuccions que us ajudaran a interpretar l'espai.

S'hi arriba des del Masroig per la pista asfaltada que porta a l'ermita de Les Pinyeres i al riu Siurana (vegeu la descripció de la ruta a peu més avall).

Per veure més informació, feu click aquí

 

Cellers visitables de la Ruta del vi de la comarca del Priorat

Celler el Masroig

Passeig de l'Arbre, 3

Ofereix visites guiades al celler i molí, així com també a les vinyes. 

Horaris: 

Amb reserva prèvia amb dos dies d'antelació

De dimarts a dissabte: 11:00-13:00 h i 16:00-18:00

Diumenges i festius: 11:00-13:00 h

Per la verema, mateix horari 

Tancat: 1/1 / 6/1 / 24/6 / 25-26/12

Preu: 8 € (visita al celler) / 10 € (visita al celler+vinyes)

Contacte: 

Eulàlia Roca

Tel.: 977 825 026

visites@cellermasroig.com

http://www.cellermasroig.com/

http://www.facebook.com/cellermasroig?fref=ts

http://www.youtube.com/watch?v=P68Wxn1CNIw

http://www.youtube.com/watch?v=_TKqwZ453qA

 

 

També podeu gaudir de l'àrea de serveis per a caravanes i autocaravanes

 

 

 

Celler Coca i Fitó 

Onze de setembre, s/n

Ofereix visites guiades. 

Horaris: 

De dilluns a dissabte amb reserva prèvia

Tancat:

Diumenges i festius / 15/9-30/10

Preu: 10 €

Contacte: 

Miquel Coca

Tel.: 665 220 796

info@cocaifito.cat

www.cocaifito.com

 

A més dels atractius esmentats, també us recomanem:

 • Senderisme 
   

 • Les barraques del Camí ral del Masroig a Falset

 • Les barraques i els marges formen l'escriptura amb pedra que els pagesos prioratins han disseminat per la comarca.

  Al llarg de l’antic camí ral del Masroig a Falset se'n poden contemplar magnifiques mostres, com les barraques del Jaume el Xalet, del Joan de cal Quimet, de cal Josepó o la del Coll de la Falsetana.

   

 • Camins de miners i pagegos

 • Podeu recórrer els antics camins que unien el Masroig amb Bellmunt i el Molar. Aquest camins han estat recentment recuperats i estan totalment senyalitzats. 

  

 

 • Visiteu aquest poblat prehistòric anant-hi a peu des del Masroig o des de l'ermita de Les Pinyeres, si voleu fer-ho més curt, gaudint del paisatge i sense presses. 

Subscriure a