Festes locals

Les festes més destacades de la població són:

  • Festa Major de Sant Sebastià

  • La Festa Major d'hivern té lloc per Sant Sebastià i se celebra el dissabte més proper al dia 20 de gener. El dia comença amb un esmorzar popular a la plaça de la vila on s’hi prepara una gran foguera que restarà encesa fins a la nit. Després, els nens del poble, acompanyats d’una banda de música, passen per les cases amb unes grans paneres a recollir els "guilandos". En sortir de missa es beneixen les coques de Sant Sebastià a la Plaça de l'església, que després es reparteixen per la localitat, també amb acompanyament musical. A la tarda té lloc el tradicional ball de coques a la Plaça de la vila amb una subhasta de coques i lots de "guilandos", recollits al matí. S’hi ballen jotes, entre les quals destaca la del Coco Pere, autòctona de la població.

 

 

Festa de la Mare de Déu de les Pinyeres

Des de temps immemorials, la Festa de la Mare de Déu de les Pinyeres se celebra el primer dissabte després de Pasqua a l'ermita de les Pinyeres. S'hi aplega familiar i amics del Masroig, així com també gent dels pobles veïns. Al migdia se celebra la missa en honor a la Mare de Déu a l’era que hi ha a tocar del santuari. En acabar l'adoració, els nens del poble dansen balls tradicionals catalans i tot seguin s’hi ballen sardanes. Després de dinar es torna al municipi a peu amb la imatge de la Mare de Déu, que romandrà vuit dies al poble abans de ser retornada a l’ermita, també a peu.


Fira Masroig Vi Solidari

Aproximadament el segon cap de setmana del mes de juny se celebra aquesta fira dedicada a recaptar fons per a la investigació de nous tractaments contra el càncer infantil. Una iniciativa que compta amb set cellers del Masroig i l'Hospital Sant Joan de Déu. Durant la fira es poden degustar els vins d'aquests cellers i gaudir de diverses activitats.

http://www.masroigvisolidari.com

http://www.youtube.com/watch?v=18wKjmsCXJ8

 

 

 

Sant Joan

El dia 23 de juny se celebra la festa de Sant Joan, Diada Nacional dels Països Catalans. Cada any es va a buscar la Flama del Canigó a un poble diferent del sud del Priorat. En arribar al poble, la gran foguera que s'ha preparat al Camp de Futbol és encesa per les dues persones més grans de la vila, als qui se'ls fa entrega d'un ram de flors i una coca. A continuació, la Colla de Diables Coco Pere ofereix un castell de focs.

 

 

 

Trobada de puntaires

Un dissabte del mes de juliol a la tarda té lloc la trobada de puntaires, amb l'assistència de més de dues-centes participants vingudes d'arreu de les comarques tarragonines, sud de Lleida i la Franja. 


 

Festa Major de Sant Bartomeu

Al voltant del 24 d'agost, té lloc la Festa Major d'estiu. Les dates de celebració solen variar cada any segons caigui el dia del patró, i se celebra el cap de setmana anterior o bé el posterior.

 

 

 

Diada Nacional de Catalunya

Una altra data significativa és l'onze de setembre. Té lloc un aplec, que se celebra al matí a la Plaça de la Vila i a la tarda a la Plaça de l'Església.

 

 

 

Setmana Cultural

El cap de setmana més proper a l'1 de novembre s'organitza la Setmana Cultural, amb conferències, exposicions i activitats diverses.

 

Subscriure a